Hiervoor heb je je licentienummer nodig en de laatste versie van het installatiebestand, dat je hier kunt vinden:

https://www.corporate.be/corporatedesk/NL/setup.zip

Let op: vergeet niet om een back-up van je gegevens te maken voordat je een bewerking uitvoert!

1. Waar vindt U uw gegevens? Waar vindt U uw DB?

Open Corporate Desk op je huidige computer, ga naar het menu "Bestand" en kies "Actieve databank".

Je ziet het pad naar je huidige DB.

In ons voorbeeld staat de DB op de harde schijf X:\ - Uw locatie zal natuurlijk anders zijn.

2. Je gegevens verplaatsen/omleiden: maak een back-up van je DB OF wijzig het pad naar de DB.

Optie 1: je huidige DB bevindt zich op je lokale pc

• Open Corporate Desk op uw huidige computer, ga naar het menu "Bestand" en kies: "Volledige back-up van de gegevens".

• In het volgende scherm kies je een locatie en een naam (uw_naam.BKI) om je DB op te slaan.

• Verplaats uw .BKI-back-up naar uw nieuwe computer via een USB-sleutel of uw netwerk of op een andere manier die in uw bedrijf gebruikelijk is.

• Als u dit nog niet hebt gedaan, opent u na de installatie van Corporate Desk op de nieuwe computer Corporate Desk: het hoofdscherm is leeg. Dit is normaal aangezien er tijdens de installatie een lege DB werd aangemaakt.

• Ga naar het menu Bestand en kies: "Import van een externe databank".

Maak uw keuze:

1. Database in een toegankelijke directory (zie hieronder)
  2. Database in een zip-bestand: in het geval dat je DB is gezipt
  3. In het geval van ons voorbeeld kiezen we de 3e optie: het back-upbestand van je oude computer herstellen

Opmerking: kies ook "oorspronkelijke gebruiker (...)" om alle kenmerken van je vorige computer te herstellen. Als je "huidige gebruiker" kiest, zal de import gebaseerd zijn op de waarden van de nieuwe computer.

Het programma vraagt je dan om je .BKI bestand te zoeken. Klik op OK wanneer u uw bestand hebt gevonden.

Na de procedure toont het hoofdscherm alle gegevens die op uw vorige computer stonden.

Optie 2: Als uw huidige DB zich ergens anders bevindt ,dan op je lokale pc (netwerk...)

Hoewel we u altijd aanraden om een back-up van uw gegevens te maken voordat u aan de slag gaat, kunt u in dit geval gewoon het pad (path:) naar uw database wijzigen vanaf uw nieuwe computer.

Deze methode is het meest geschikt voor netwerkconfiguraties met meerdere gebruikers, waarbij het niet raadzaam is om het pad naar de database te wijzigen.

In deze optie 2: hebt u nog 2 opties om het pad naar je database te wijzigen.

2.1. Van Corporate Desk

De procedure is vrij gelijkaardig aan die hierboven geven uitleg, behalve dat je ervoor kiest om het pad te wijzigen in plaats van een opgeslagen DB te importeren.

Denk eraan: dit gebeurt op de NIEUW geïnstalleerde pc!

Ga naar het menu Bestand en kies: "Import van een externe databank".

Maak uw keuze:

1. Database in een toegankelijke directory (zie hieronder)
  2. Database in een zip-bestand: in het geval dat je DB is gezipt
  3. In ons voorbeeld kiezen we de 3e optie om het back-upbestand van je oude computer te herstellen

Opmerking: kies ook "oorspronkelijke gebruiker (...)" om alle kenmerken van je vorige computer te herstellen.

Als je "huidige gebruiker" kiest, dan wordt de import gebaseerd op de waarden van de nieuwe computer.

Kies de map waar je DB zich bevindt (zie hierboven)

2.2. Buiten Corporate Desk

Als u uw map of het exacte pad naar uw map niet kunt vinden, kunt u de hulpmiddelen van Corporate Desk gebruiken: Control Panel van Corporate Desk

Hiervoor gaat u naar het configuratiescherm van de toepassing, optie "Beheer van de database".

Om toegang te krijgen, moet u Corporate Desk afsluiten op alle instanties en naar het Corporate Desk-bedieningspaneel gaan als de snelkoppeling op uw bureaublad staat (u kunt de toepassing starten vanaf elk geïnstalleerd werkstation):

of via Windows: C:\Program Files (x86)\Corporate\CorporateDesk\Bin\CorporateDeskControlPanel.exe

Kies het pictogram "Beheer van de database" en voer in het volgende scherm je DB-pad in.

Welke oplossing u ook kiest, u zou één resultaat moeten bereiken: na de operatie zou het hoofdscherm van Corporate Desk alle gegevens moeten weergeven die u eerder op uw oude computer bekeek.