Er zijn 4 manieren om een belastingbetaler te verbergen in je algemene klantenlijst (hoofd openingsscherm).

1. Ten eerste is het mogelijk om een belastingbetaler te verbergen voor een bepaalde gebruiker, in een of meer bepaalde modules.

Dit is bijvoorbeeld handig in een kantoor waar gebruiker A de btw-aangiften van een belastingbetaler behandelt en gebruiker B andere verplichtingen. Deze belastingbetaler kan voor gebruiker A verborgen worden in alle andere modules dan de btw-module. Hetzelfde geldt voor gebruiker B, die de belastingplichtige kan zien in de module die hij gebruikt, maar niet in de btw-module.

Deze optie "Zichtbaarheid van belastingplichtigen in modules" is beschikbaar in het menu "Bewerken" en ook in het contextmenu dat je krijgt door met de rechtermuisknop op een belastingplichtige te klikken.

Kies vervolgens de gewenste zichtbaarheid voor deze belastingplichtige.

2. Een andere optie verbergt de belastingplichtige voor alle gebruikers in alle modules. Als je de belastingplichtige opent, kun je deze verbergen via de optie "Stopzetten van activiteiten" (zie screenshot hieronder).

3. U kunt ook verklaren (op hetzelfde scherm als onder punt 2.) dat "De belastingplichtige wordt niet langer beheerd in de huidige toepassing". Dit is het equivalent van punt 4 hieronder.

4. Je kunt je belastingplichtige ook "vernietigen": hij verschijnt dan niet meer in de lijst, maar hij wordt niet "gewist". Zijn gegevens blijven in de DB en als je je klant "nieuw leven" wilt inblazen, maak je gewoon een nieuwe klant aan met hetzelfde BTW-nummer en Corporate Desk zal hem opnieuw tonen met al zijn gegevens (documenten, aangiften...).